13 Mayıs 2012 Pazar

TÜRÇEK 40.YAŞINA BASTI

 TURÇEK KİMDİR

Sayın Çevre Dostları   40. yılını kutladığımız  TÜRKİYE ÇEVRE KORUMA KURUMU gelişen, büyüyen TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN önemli bir misyonu taşıyan taşımakta olan bir sivil toplum kuruluşu dur. Çünkü yıllar önce de  Sevgi ile yad ettiğimiz Rahmetli Kurucumuz Selahattin Uzel de çok farklı bir düşünce ile bu kurumu kurmuş, Kuruma bir daire bağışlamış, İlk ÇED raporlarına imza eden, İlk Rio çevre konferansına katılan, İsminin başına Türkiye Konmasını sağlayan, Kamu yararına çalışan bir kurum olduğu bakanlar kurulu kararı ile onaylatan gerçek bir doğa ve çevre dostuydu. Kendisini bu vesile ile hayırla yâd ediyor, mekânının huzurlu olmasını diliyoruz.  . Tabiî ki 40 sene kısa bir zaman değil, hele hele ismini, misyonununa uygun bir şekilde bu güne taşımakta önemli, dolayısıyla bu zaman dilimi içinde gönül koyarak bu güne kadar başkan veya üye olarak yönetim de bulunmuş her arkadaşımıza, destekleyicilerimize de teşekkür ediyoruz.
Bu gün Yurt dışı görevi sebebiyle aramızda olamayan, Çalışmaları ile kurumda bir çok projeye imza atan, başarı ile sonuçlandıran, kurumun mobil Şubesi olarak tanımladığım GÜL Göktepe’ye de ayrıca teşekkür ediyoruz. Bir Nükleerci nasıl Çevreci olur sorusunun dile getirildiğini çok duydum. Ancak aynı kişinin hasta olduğun da röntgen çektirdiği gördüğümde ben de sorusuna bir anlam verememiştim. Biz her değişen dünya şartları içinde insan hayatını iyileştirici, doğaya saygılı projelere destek veren, aynı masa da bir nükleerci ve rüzgâr enerjisini savunan yönetim kurulu üyesini bulunduracak kadar cesur çevreci STK olduk. Her fikre açık demokratik ortamda siyaset üstü bakışla “çevreyi tüketmeden yaşamsal mücadele” misyonumuz olmuştur.
Her geçen gün azalan sayımızın bundan böyle çoğalacağına inanmaktayım. Çünkü çağımız da insanlar doğaya karşı hareket ettikçe, maalesef üzücü doğal afetlerin oluşumu gerekli dersleri vermeye başladı. Doğa kendine acımayana asla acımıyor. gücü tartışılamaz her zaman istediğini alıyor ve alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder