13 Ağustos 2012 Pazartesi

BU EROZYON ÖNLENMELİ ......

 13 Ağustos 2012, deniz sezonunda bu görüntü hiçte hoş değil, geçmişte birileri şile ovasını yerleşime (imara) açarak şile için olabilecek en büyük hatayı yapmış, bu gün şile ovasındaki suyu tahliye etmek için yapılan uygulama ile daha da büyük hata işleniyor.
Şile ovasındaki evlerin yaşam standardını sağlarken, şile ilçesi feda ediliyor.
Teknolojinin son sitem araçları ile çalışan olanağına sahip İSKİ, maalesef çağ dışı teknolojik mantıkla çevreye en büyük zararı veriyor.
Bu görüntüleri gören herkesin ortak fikri şile yok oluyor.
Şile belediyesi ne kadar faydalı işler de yapmış olsa, aynı bölgede çalışan kendinden kumandalı,başına buyruk kuruluşların yanlış icraatları halk tarafından belediyeye fatura ediliyor.
Yerel belediyeler kendi sınırları içinde,her konu da, her uygulamada tam yetkili ve etkili olmalıdır.
 Yıllar önce düz mantıkla ovayı imara açanlara, bu gün düzeltmeye çalışırken daha rezil eden, Dere yataklarını bilinçsiz genişleten İSKİ ye lanet olsun, Vicdanları sızlatan bu manzara karşısında makamında,lüks odasında, klimalar altında keyif çatan, personeline hava atan müdür bozuntularına yazıklar olsun......"MÜDÜR" kelimesinin anlamı idare eden,yöneten olduğuna göre, müdür de yönetebilen kişi,idare edebilen kişi, olmalıdır. Bir işi idare edebilmek içinde işi bilmek gerekir. Öyle ise "MÜDÜR" atamak için iyi seçmek gerekir. Bu topluma karşı en büyük vebaldir. Kul hakkıdır.Yetim hakkıdır.
Adamın olmadığı yerde "keçi Apturahman çelebi" mantığı uygun değil, hele adama iş yaratma mantığı hiç uygun değil....çok büyük vebal, çok büyük haksızlıktır.

"ŞİLE OVASINDA BİR EROZYON BAŞLADI.....BU EROZYON PLAJI YOK EDECEK GÖRÜNÜYOR...." bu görmezlikten gelinemez....acil tedbir gerekiyor....duyurulur.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder