15 Aralık 2012 Cumartesi

ŞİLEDEKİ KAYIP DENİZCİLER BULUNDU

Şiledeki kazada hayatını kaybeden çıkarılamayan bir sahil kurtarma personeli ve bir balıkçı bulundu.
Sahil kurtarma personeli kıyı da taşlar arasında, balıkçı 700 metre açıkta bulundu.Zaten düşen denizcinin kaza anında kıyıdan açığı doğru yüzdüğü gündeme gelmişti.Kendinin dalgalarla kıyıdaki taşlara vurmaması için doğru bir hareketti,ama yardımın gelememesi,yetişememesi maalesef sonu oldu.
Ben gemici değilim. Sade bir vatandaşım. Ama kurtarma botunun fenerden azgın dalgalara çıkarken burnunu rüzgara karşı kıyıdan uzaklaşması  gerekirken kıyıya çok yakın durumda rüzgara yan dönmesini ve kıyıya bu kadar yakın ( sahil kurtarma istasyonuna 100 metre mesafede ) olmalarına rağmen sahil güvenlik gurubunun kendi sahil güvenlik personelini bile koruyamamasını, kurtaramamasını anlayamıyorum.Bu büyük bir eksikliktir.Mutlak açıklanması gereken bir sebebi vardır.Bu davranışın suçlusu,sebebi vardır.Olmalıdır.Bu kader değildir.Yapılan veya yapılmasına sebep bir etken aranmalı ve bulunmalıdır.Bu olay iyi irdelenmese güven zafiyeti yaratır.
Bu konunun ciddi sorgulanması,varsa çürük yumurtaların temizlenmesi lazım.Bu kurtarma konusu çok önemli, hem beceri,hem bilgi hemde güçlü moral ister.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder