10 Mayıs 2013 Cuma

4."ZOMBAK" (tıbbi şekayık) ŞENLİĞİ 11/Mayıs/2013 GÜNÜ KUTLANACAK

 ZONBAK'lar hazır,ziyaretçileri bekliyor. Köylünün de köy ürünleri sunumu ile destek verdiği, panayır havasında devam eden şenlikte muhtarlık ev sahibi, ışık üniversitesi destekleyici kuruluş olarak katkı sağlıyor.
NABİ EVREN'in  yıllar önce şile hakkında çıkarmış olduğu kitapta tanıttığı " ZOMBAK" gerçekte tıbbi şekayık çiçeğidir. Ancak köylünün tanımının "ZOMBAK" olması sebebiyle NABİ EVREN'de bölge yazarlığına yakışır şekilde, değiştirmeden aynı şekilde kullanmıştır.
Çiçeklerin bu yörede çıkması,endemik bir tür olması,ismi ne olursa olsun köylünün kabulüne saygı duyarak ismi aynen kullanması toplumsal bir saygının tezahürüdür.Takdirle karşılıyor.Tebrik ediyorum.Nabi Evren benim için çok önemli şile aşığı,şile için çalışan,aynı zamanda iyi bir çevreci de olan kişidir.
Çünkü bilgisi olduğu halde yüzeysel akademisyenlerin aksine,diğerleri gibi  ukala tavrı ile toplumun kabulüne karşı düzelme tavrı göstermemiştir.


"ŞİLENİN HER MAĞARASI,HER TAŞI NABİ 'Yİ TANIR,  NABİ ONLARI ANLATIR.....AMA SİYASET ÜSTÜ BU UĞRAŞINI ŞİLE'YE ANLATAMADI......."












1 yorum: