8 Haziran 2013 Cumartesi

ŞİLE'DE ASAYİŞ BERKEMAL

BURASI DA,NİRE.......   "ŞİLE"

Gezi Parkı Tartışmalarıyla Başlayan, Hükumeti Hedef Alan Gösteriler Şile’de de Yankı Buldu



Türkiye'nin elliyi aşkın ilinde günlerdir yaşanan protestolar Şile’ye de sıçradı. CHP Şile ilçe başkanlığının organize ettiği gösterilere onlarca insan destek verdi. Aralarında ADD, Işık Üniversitesi öğrencileri, ulusalcı kimliği ile tanınan bazı Şileliler ve milliyetçi kesimden vatandaşların da destek verdiği gösteriler Terminal meydanındaki şehitler anıtı önünde yapıldılar.

1Haziran’da başlayan gösterilerden ikincisinde gerçekleştirilen protesto yürüyüşüne Şileli MHP’liler de destek verdiler.
Şile Polisi bizzat emniyet müdürü Hakan Torun’un nezaretinde gösteri alanında yer alırken müdürün centilmen ve hoş görülü yaklaşımı takdir topladı. Protestoya katılan vatandaşlar “Demek ki cop, biber gazı ve tazyiksiz de oluyormuş” dediler.
Hükümete yönelik  “Tayyip istifa, Mustafa Kemal’in askerleriyiz, her yer Taksim” sloganları atan kalabalık tencere ve tavalarla da sesli protesto yaptılar.
Kalabalık içinde göze çarpan isimler ise Samanyolu TV’de yayınlanan iki dünya arasında dizisinin oyuncularından Tunç Demir(Efe) ve Barış Can Doğan(Ali) oldular.

YORUM..........
"Şilede yerel basının manşeti bu olduğu halde haberi okuduğunuzda manşete söylenenin aksine yangın değil, olaysız,sakin,aklıselim geçtiğini görürsünüz. Gerçekte taksim olayı söylenenlerin aksine  hükumetin yıkılmasına yönelik bir olay olması da mümkün değil,eğer öyle düşünülürse demokrasi yok diye şikayetçi olanların, seçimle iktidara gelmiş bir yönetimi sandık yerine baskı ile yönetimden uzaklaştırmak demokrasinin yok edilmesi demektir. Kaldı ki bu gün mevcut hükumetin yerine projelerini sunarak talip olan bir siyasetçi de yok,peki  sonuç ne olacak ….. birilerini suçlayarak devlet yönetilmez,bilgi ve beceri ister.Ben bu gün için mevcut hükumetin yerine konulabilecek,vizyonu,programı açıklanmış bir muhalefet yok…. Vatandaş tarafından masum  taleplerin istenmesi haklı olabilir, devlet malına,vatandaşın dükkanlarına zarar vererek yapılan bir protesto yürüyüşü asla kabul edilemez…bunu yapanlar asla atfedilemez .masum bir davranış olamaz…birilerinin öncülüğünde belli mihraklara hizmet için haklı gibi lanse edilerek başlayan haksız biten bir çok olay Türkiye'nin gelişmesini engelleyerek zarar vermiştir.Bir daha denenmesi asla düşünülemez.Konu siyasette olsa demokrasi içinde kendine özgü bir centilmenliği olmalıdır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder