27 Ocak 2013 Pazar

MAVİ BAYRAK ŞİLEYE YAKIŞTI........


MAVİ BAYRAK ULUSAL JURİSİ TOPLANDI……

Çeşitli kamu kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, atık sular konusunda İBB tarafından yapılan yatırımlar, cankurtaran hizmetleri sonucunda elde edilen başarılar sıralanınca yerel belediye tarafından yürütülen plan ve programların ne kadar yerinde olduğunu anlayarak bir kat daha bir şileli olarak övünç duydum.
Benim işim bakışım kişilerin kimliği, kişilerin siyasi tercihi değil, Çevreye, dolayısıyla insana verdikleri değerdir. Tabiî ki yerel insana verilen değer aynı zamanda bölgeye gelen misafirleri de ilgilendirdiği için turizm açısından da aranır bir belde olma şansı getirmektedir.
Esasında beldedeki insanların çevresel yaşam standartlarını yükseltmek turizm yatırımlarının alt yapısıdır.
Doğa şartlarının aranır olduğu beldede turizm kendiliğinden gelişmektedir. Önemli olan doğal enstrümanları bozmadan tutabilmek, yapılan programlarla tanıtabilmektir. Ancak burada gelen misafirlere hizmet veren elemanların davranış biçimleri de çok önemlidir.
Sizin yaptığınız en iyi ve etkin reklâm aracı, hizmet alan insanların beldeden mutlu, memnun gitmelerini sağlamaktır.
Bunun ölçüsü asla ücret olamaz. İyi yemek yediremediğiniz, iyi uyutamadığınız insana bedava hizmet sunmuş olsanız bile bir anlamı olmaz.
Tabiî ki bura da olmazsa olmaz şartlarından biri aranır nitelikte ortam da şarttır. İşte denizler de aranır, temiz olma kriteri de  “ Mavi Bayrağın” alınması çok önemli olmasına karşılık, kaybedilmesi ise çok çok kötü bir durum.Mavi bayrak her sene yenilenilen bir işlev, tabiî ki kaybetmek de olabilecek bir sonuçtur. Ancak izlenimlerden gördüğüm kadarı ile yeni bir mavi bayraklı plajımız olur mu? Bilmiyorum ama var olanlar devam edecek gibi görünüyor. Olumsuzluk içeren bir rapor yok.
Grup içinde “TÜRÇEK” inde üyeleri olması doğal, çünkü “ TÜRÇEV” kurucuları arasında “TÜRÇEK”in de kurucu üç üyesi var. Ancak  “ TÜRÇEV” tamamen verilere göre değerlendirme yapmakta olduğundan asla taraf tutmadan çalışmaktadır. Kısacası güvenilir yapıda bir kuruluştur.
Bu konuda hiç kimse aksini söyleyemez.
Şile elinde bulunan tarihsel doku ve doğal yapısını muhafaza ettiği sürece aranılır bir belde olacaktır. Kısacası ŞİLE de bir şey yapmaktan çok var olanları muhafaza etmek ve tanıtmak şilenin kalkınmasına yetecek potansiyeldedir.

2 yorum:

  1. Abim Şileye hayırlı olsun bu bayrak :)

    YanıtlaSil
  2. Şileliler de sizin gibi duyarlı, doğa dostu, iyilik sever bir hemşehrileri olduğu için gurur duymalılar İsmail Bey

    YanıtlaSil