16 Aralık 2014 Salı

" KENT ORMANI ALANI,BÜYÜK ÇEVRECİ GÖRÜNTÜSÜ VERME YALANI "

Orman bakanlığı orman yangınlarını önlemek için vatandaş için tahsis ettiği "MESİRE YERLERİ " ormanlarda kontrollu piknik alanlarını ticari rant olduğunu görünce,ilan ettiği çalışmanın dışında rant olarak ihale ile vermeye başladı.Bir taraftan ormanları korumak için açtığı mesire alanlarını kiralayarak vatandaşların ücretle girme zorunluluğu sebebiyle,vatandaşlar daha çok orman içlerine girerek yangın riskini çoğaltmaya başladı.Olayı incelemek yerine yangın için,çeşitli teknolojik araçlar aldı.

Yangınlar her gün çoğalmaya devam ederken,Orman teşkilatı mesire yerleriyle para kazanmanın tadını alınca,asıl görevini unutur oldu.Şimdi korumak asli görevi olduğu ormanları keserek kent ormanı yapmaya başladı.Amaç orman yaratmak değil,ormanları büyük mesire yerlerine çevirerek rant yaratmak,göstermelik orman yaratma fikri ile toplumun desteğini almaktır.Siz suni orman yaratmayı değil,doğal ormanları korumak için kurulmuş bir teşkilat olduğunuzu unutmayın... ...
Kendinize yeni görevler yaratarak,ormanları betonlaştırma çabanızdan vaz geçiniz...Ormanlar yok olunca sizde yok olursunuz.....biline... sayın orman teşkilatı bastığınız dalı kesiyorsunuz....nasrettin hocanın kulakları çınlasın.....ruhu şad olsun ..

Böyle bir görüntü asla suni yaratlamaz.......işte doğa budur.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder